Varför gerbera.se?

Ja gerbera.se är tänkt att vara en blogg, en hållplats, ett tillhåll, en kajplats i cyberspace. Eller ett försök att bli ett ställe att hitta inspiration på. Idén har funnits länge, inspirationen likaså. Orken har dock inte varit vad den bör för att hålla ett sånt här ställe levande. Men nu gör vi ett försök.

Vi?
Vi heter Heléne och Patrik. Vi är ett gift medelålders par, lite ärrade av livet, men fortfarande sugna på att uppleva. Vi bor på en liten ort utanför Norrköping i Östergötland och här trivs vi bra. Vi förvärvsarbetar fortfarande och har därför inte obegränsat med tid att lägga på detta, men arbetet gör att vi har råd att uppleva den mat och dryck vi är nyfikna på.
Ingen av oss har utbildning inom varken mat eller dryck , vi arbetar med helt andra saker. Därför kommer vi inte försöka tala om vad som är rätt eller fel, utge oss för att ha skapat några recept eller på något vis vara experter inom området. Däremot kommer vi dela våra tankar och åsikter om andras recept, våra tankar och åsikter om vin, gin, rom eller vad vi provat. Och vi kommer ”recensera” restauranger vi besöker eller hotell vi bor på. Allt som skrivs här är vad vi tycker, tänker och upplever.
Bilderna kommer vara tagna med våra mobiltelefoner, inte heller där är vi några utbildade fotografer och kommer heller aldrig utge oss för att vara några. Texterna kan vara mer genomtänkta eller spontana.

Patrik är den lite mer äventyrlige av oss. Det är han som letar, läser, hittar och aldrig stannar av i det arbetet. Patrik gillar stora smaker, ingenting kan smaka för mycket. Nästan.
Heléne är den som är lite mer försiktig i sina val av både mat och dryck, men som gärna lagar maten vi äter. Hon gillar generellt stora italienska röda viner, gärna appasimento, favoritdruvor är bl.a primitivo och nero d’avola.

Mer kring oss och vilka vi är och tanken med gerbera.se kan man på sikt hitta under OM ovan.

Nedan några bilder på vår fredagspizza, lördagsmiddag, vardagsmiddag och lunch…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s