Hummus och Aperol

Vi vill gärna unna oss något som vi tycker är gott på fredagskvällarna. Det kan vara gott med mjölkstuvade makaroner och korv, men oftast lägger vi ner lite mer tanke och tid bakom fredagsmiddagen. Det är i princip uteslutande jag (Heléne) som lagar vår mat. Orken är inte den allra bästa just nu, så det var inte riktigt läge för något alldeles för komplicerat. Alltså: hummus.

Zeina, som driven Zeinas Kitchen, har massor av lättlagade och mer komplicerade rätter från hela världen på sin sida. Jag älskar henne! Hon har sådan passion för det hon gör och jag tycker hon är en sådan inspiration. Bara den lilla detaljen att hon låter sin grannes katt komma in i hennes hus och hänga med hennes familj ibland, gör att jag tycker så mycket om henne.

Jag följde alltså Zeinas recept på perfekt hummus igår. Till det åt vi lite grillade och färska grönsaker, sallad och persilja, kyckling grillad i vår airfryer från Philips och tanoribröd. Det blev himla gott och kändes som en lagom arbetsintsats för en fredag.

Hummusen göra man så lätt om man har en matberedare, vill säga. Man följer receptet och maskinen gör arbetet. Resultatet blev en silkeslen, nötig och perfekt hummus. För att göra det enkelt lät jag kycklingen marinera i en teriyaki marinade från Santa Maria. Jag lät den ligga i rumstemperatur i dryga timmen innan jag slängde ner den i fryern. Under tiden bakade jag lite gul lök, tomater och sivri i ugnen.

Medan middagen blev klar tog vi en drink på balkongen. Jag har generellt svårt för beska smaker, och har därför ett komplicerat förhållande till Aperol Spritz. Recepten på den här färgglada drycken är otaliga, men vi gjorde det enklaste tänkbara igår. Vi testade Schweppes Aperol drinkmix. Jag upplevde den lite sötare ändå, och med en apelsinskiva i så var det riktigt läskande och gott. Det kan bli en favorit till sommaren trots allt.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s